Casa Groga

El Centre Cívic Casa Groga, és un equipament municipal que fomenta la participació, la creació i difusió cultural. Un punt de trobada pels veïns/es del barri i entitats posant també a disposició de la ciutadania els espais i recursos de l'equipament. El centre Cívic ofereix un ampli i variat ventall de cursos i tallers de caràcter no reglat per a totes les edats, així com diverses activitats culturals.

Qui som

El Centre Cívic Casa Groga està ubicat al barri de Sant Genís que pertany al Districte Horta-Guinardó a Barcelona. L’equipament es troba en un espai privilegiat a la falda de la Serra de Collserola i envoltat per la plaça Meguidó i els jardins Manuel J. d’Arnalot.

La nostra perspectiva és que el Centre Cívic Casa Groga ha de participar plenament en la societat de la informació i el coneixement, no pot quedar al marge d’una societat cada vegada més globalitzada i intercomunicada ni evidentment, al marge de la dinàmica social, cultural i artística que genera la ciutat de Barcelona. Cada vegada més, els carrers d’aquesta ciutat, són un aparador de produccions artístiques alternatives als circuits comercials. Són varies les disciplines que s’ofereixen, la música, les arts escèniques, les arts plàstiques, el circ, etc. La configuració de la població amb l’ urbanisme i el clima que disposa la ciutat de Barcelona afavoreixen aquest tipus d’iniciatives, enriquint i diversificant tot el panorama cultural de la ciutat.

El centre Cívic crea un espai físic i temporal que acompleixi dues funcions, donar suport a creacions artístiques i apropar-les a la població en general.

Els principals cicles o actes culturals del centre cívic Casa Groga, són:

Estrena’t Mostra de teatre, dansa i música que pretén fomentar i donar oportunitats als grups emergents d’arts escèniques participant de l’Estrena’t i oferint als guanyadors de la mostra una via d’accés a les sales professionals. Té lloc els divendres d’octubre i de novembre a la sala d’actes de l’equipament.

Desplaça’t , l’ ubicació  privilegiada de l’equipament, a mig camí entre la ciutat i la muntanya permet ser el marc ideal pel projecte estrella de la Casa Groga, un festival d’arts de carrer que mostra un ampli ventall de disciplines artístiques i dóna suport a noves creacions artístiques.  Conviuen i dialoguen les propostes més tradicionals amb les més contemporànies.  Es realitza a la primavera, concretament a finals de maig.

Terrassa’t, nom que descriu la ubicació del cicle, la terrassa del bar del centre cívic i a més transmet un vincle amb el Desplaça’t. Es tracta d’un cicle de petit format d’arts escèniques: màgia, clown, cabaret, música, …Es realitza tots els dijous de juliol.

Música clàssica al Districte d’Horta Guinardó cicle de música en el que hi participen els centres cívics, les biblioteques del Districte Horta Guinardó i l’Espai Jove Boca Nord. Consisteix en una mostra d’actuacions de música clàssica realitzada per grups professionals, amateurs i estudiants, complementada amb activitats programades tals com visites i tallers relacionats amb la música clàssica . Té lloc de març a juny.

Un servei singular de l’equipament és la ludoteca de la Casa Groga, servei integral de lleure infantil i preadolescent, (de 0 a 12 anys) dirigit a la comunitat, essent el joc en tot moment l’eix vertebrador i l’infant el principal protagonista.

El Centre Cívic Casa Groga, també disposa del servei de bar i cafeteria, obert de dilluns a divendres de 9 a 14 hores i de 16 a 22 hores i els dissabtes de 9 a 14 hores i de 16 a 20 hores

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: